Vår verksamhet

Förskolan styrs av Läroplanen för förskolan Lpfö 98 (reviderad 2010), Likabehandlingsplanen och lagar. Fritidshemmet styrs av Läroplanen för grundskolan, förskoleklassen och fritidshemmet 2011 (reviderad 2017), likabehandlingsplanen och lagar.

Barnen som är inskrivna på fritidshemmet kommer från tre skolor: Centralskolan, Alléskolan (Åtvidaberg)och Tryserums friskola (Valdemarsvik).

Då vi har en lagom stor barngrupp har vi möjlighet att se varje barn och att undervisa efter varje barns intresse och förmåga. Vi lägger stor vikt vid att barnens inflytande speglar vår verksamhet.
Vi undervisar kontinuerligt med språk, naturvetenskap,
miljöfrågor, teknik, matematik,  skapande och hälsa. Eftersom vi har skogen så nära inpå använder vi oss ofta av utomhusmiljön för barnens lärande.

Dagligen har barnen möjlighet att leka fritt i vår härliga skog som finns på förskolans gård.
Vi går till skogen och följer årstidens växlingar tillsammans med barnen.
Vi lär barnen att vara rädda om djur och natur.  Vi leker lekar, bygger kojor, besöker bäcken och njuter av att bara vara i skogen.

Välkommen

Välkommen till www.hannesforskola.n.nu.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)