Vår vision & profilering

Vår vision utgår från ett hälsosamt tänkande. De hörnstenar som vi bygger vår förskola på är kost, miljöansvar, utomhuspedagogik och hälsa. Vår vision handlar om att skapa ett samhälle för våra barn som ger förutsättningar för ett gott liv med god livskvalitet och hälsa. Vi ser det hälsosamma tankesättet som en kompass i verksamheten; det anger en rikting men det är upp till personal och barn att visa vägen.

Vår profilering är Naturvetenskap & Teknik
Undervisning i Naturvetenskap:

Djur: upptäcka olika djur. Vad är det för art? Vad äter de? Visa respekt om dem. Hur ser den ut?

Miljö: matsortering, släcka lampor i tomma rum, återvinning av olika material till byggen och utemiljön, kretslopp

Växter: Vad är det för art? Är den ätbar? Hur ser den ut?

Människan: hälsa, kost rörelse, kroppsuppfattning

Närmiljön: skogen, kyrkan, byn, bondgården

Experiment: såpbubblor, blanda färger, ösa, hälla, flyta-sjunka.

Undervisning i Teknik

Olika tekniska system - till exempel vatten och avlopp, elektricitet.

Mekanismer - till exempel sax, hålslag, häftapparat, cykel, kamera/lärplatta, skruvdragare.

Vardagsteknik -till exempel kniv och gaffel, vattenkran, sax, osthyvel, bakning, pensel.

Bygg och konstruktion - till exempel lego, tågbana, båtkanalen, magneter.
Förflyttning - till exempel vågen vid sandlådan, hink o spade.

Välkommen

Välkommen till www.hannesforskola.n.nu.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)